Top med logga aug 2010 copy

Stilla Rums kök

Maten är så viktig för vårt välbefinnande. Det är underbart att äta tillsammans och få njuta av en god måltid. För mig är maten mycket viktig och att baka och och laga mat tillhör mina stora intressen. Jag lagar maten från grunden så långt det är möjligt och utgår från rena råvaror. I Halland har vi en levande landsbygd med många gårdsbutiker vilket gör att man hittar råvaror på ett helt annat sätt. Husmanskost med mycket grönsaker ligger mig varmt om hjärtat. Här på Stilla Rum blir det festligare mat med rena, enkla smaker. Mumsiga desserter som varieras efter årstidens växlingar. Jag  väljer svenska råvaror och ekologiskt när det är möjligt. Här serveras alltid svenskt kött! 

Lantlig frukost

Det finns väl inget bättre än att äta en härlig långfrukost när man är ledig. Ni bestämmer kvällen innan när ni önskar få frukosten serverad. Jag kommer en stund innan och dukar upp en härlig lantfrukost. Goda ostar, pålägg av olika slag,marmelader, frukt och grönsaker och annat ingår i frukosten. Nybakat bröd som jag bakar bara till er. Våra underbara ägg från Glassbackas egna sprätthöns när det är värptider.

Lätt lunch

Det finns så mycket gott man kan laga men en god hemlagad soppa slår det mesta. Ett nybakat bröd till det och lyckan är gjord.

Tvårätters middag

I de spapaket där det ingår middag så brukar jag fråga mina gäster om man önskar fisk eller kött till huvudrätten. Sen lagar jag en middag på önskad råvara så att det blir lite av en överraskning vad som serveras. 

 

En god dessert efter lunch eller middag är härligt att få avsluta måltiden med.

Romantisk middag

I detta paket ingår en tre-rättersmeny. Förrätt, varmrätt och dessert.

Två-nätters Weekend

I detta paket ingår middag och dessert på ankomstdagen. Dag två börjar ni med en härlig lantfrukost och sen kan ni disponera dagen som ni  själva önskar. Kanske vill ni göra en utflykt, jag tipsar gärna om härliga smultronställen häromkring. Kaffe och kaka väntar när ni kommer tillbaka. Middag och dessert på kvällen. Hemresedagen äter ni en god frukost innan ni lämnar Stilla Rum kl 11.00.